COL·LECCIONS

BLANES TAN SOLS UNA HISTORIA.png

Blanes, tan sols una història | 03/10/2018 - 19/11/2019

Un seguit d’imatges pictòriques i obres fotogràfiques et transporten a un Blanes passat, poble i origen de l’inspiració de Joel Ristol, les quals et mostren una comparació entre les pintures, totes situades al Blanes del segle passat, i la fotografia actual. Seguint aquesta màxima l’artista utilitza un sèrie de recursos pictòrics com les taques als marges de les obres, cosa que pot remetre a una pintura inacabada.

Tota la simbologia intenta transmetre la idea del inexorable pas del temps, com tot s’acaba perdent, de la mateixa manera que les pintures es perden en les taques que les formen.

I mitjançant la comparativa fotogràfica entre la pintura i l'actualitat,es pot comprobar com en moltes ocasions el poc respecte al passat i la història acaba transformant edificacions dignes de ser patrimoni cultural o àreas verges de bosc en grans blocs de ciment, com moltes vegades s´ha vist a la encara inspiradora Costa Brava. 

TEMPS ERA TEMPS.png

Temps era Temps | Properament

Diferents dubuixos de petit format realitzats amb tinta, mostren un recull de racons del Blanes passat que actualment ja són desapareguts i en molts casos l'entorn ha estat completament modificat. Col·lecció molt relacionada amb "Blanes, tan sols una història" vol complementar-la, donant visivilitat a tots aquells indrets de fora vila que en molts casos són els que han patit més canvis. 

rostres properiancemente.png

Rostres | Properament

Una col·lecció formada íntegrament per olis ràpids d'estil caricaturesc, els quals volen buscar la contradicció implícita de l'art. La idea de com l'art vol representar, parlar o criticar la realitat però sempre des d'una ficció. Per això aquesta col·lecció vol buscar la personalitat del retratat, però alhora és una personalitat inexistent ja que cap dels retrats que s'exposen aquí son de persones reals.

cartell menys pes.jpg

Ets culpable | 13/04/19 - 29/04/19

Una crítica a l’Església Catòlica i a les persones o ideologies que inculquen la culpabilitat entès com a mitjà de manipulació. Prenent com a referent el títol amb què es presenta l’exposició, a través de les obres es fa un recorregut pels set pecats capitals: ira, luxúria, enveja, supèrbia, gola, accídia, avarícia, o inclòs afegeix un vuitè pecat, el de ser culpable de ser culpable.